Project Description

The Re-Envisioned Bank Barn is a special project that was first brought to Envinity in 2011.  The homeowners wanted a modern, energy-efficient home reminiscent of those found in the upland areas of Britain.  These homes are noted for their accessibility, at ground level, on two separate levels.  Constructed in 2012 near State College, PA, this passive-solar custom home was designed and constructed by Envinity.  The home features:

  • Glu-lam beam roof structure for wide-open interior spaces
  • Double stud wall/SIP roof construction (Basement walls R-22; Above ground walls R-30; Roof R-60)
  • Locally sourced hardwoods used for floors, trim and cabinetry
  • Durable fiber-cement and metal exterior
  • Geothermal heating and cooling
  • Radiant floor heating capability in basement (not currently needed)
  • Use of reclaimed interior fixtures such as an antique farmhouse kitchen sink and pedestal sink